Валери Симеонов: Отказът на пилотите е национална измяна – ВИДЕО

Валери Симеонов: Отказът на пилотите е национална измяна

„В авиобаза Граф Игнатиево трябва да има уволнени хора“, каза днес вицепремиерът Валери Симеонов.

Симеонов, който беше в Пловдив, за да инспектира поставянето на видеонаблюдение в ромската Шекер махала, коментира отказа на пилотите от авиобазата да летят

„Аз съм от семейство на военен, израсъл съм във военни градове и не мога даже да си помисля, че военен, бил той летец, танкист или пехотинец, ще откаже да изпълни военния си дълг независимо дали е мирно, или военно време, щото бил неразположен“, каза още Симеонов. Той каза още, че не споделя констатацията на прокуратурата и не може да гадае дали има политическа или икономическа намеса.

„Военните са за това – да си изпълняват воинския дълг, затова те се подчиняват на едни по-особени закони, които се наричат устави и точно затова в тези устави, в законите на военната служба, са предвидени много сериозни санкции. Защото има едно понятие като измяна на Родината и това е национална измяна“, заяви още вицепремиерът.

„За мен поведението на хора, които получават заплати, за да си вършат работата и да защитават небето на България, е престъпление“, заключи той.

- реклама -