Валери Симеонов туризъм приходи туристи

Валери Симеонов: Оставка 6 месеца преди изборите е безсмислена

„Взели сме решение, че е безсмислено подаването на оставка 6 месеца преди избори. Това би донесло само излишни разходи и загуби за държавата във всякакъв план“. Това заяви заместник-председателят на парламента и лидер на БФСБ Валери Симеонов в ефира на БНТ.

Според по-малкия партньор в управлението коалицията е стабилна и ще си довърши мандатът докрай.

„Всяко управление поражда недоволство. Всичко, което се прави в политически, обществен, икономически план, винаги може да се направи по-добре. Нормално е да се плати някаква цена. Каква ще бъде цената? Ще разберем през месец март“, коментира още Симеонов.

По думите му в последните години България има прогресивно развитие с добри икономически показатели.

„Минималните пенсии вече са 300 лв. Защо никой не говори за това? Защо никой не оценя всички тези усилия, които правителството полага и постига резултати по отношение на доходите на хората? Нашето предизборно обещание вече е факт – при 250 лв. минимална пенсия, с добавката от 50 лв., която беше продължена до октомври, тя ще бъде продължена и до началото на следващата година, в момента минималните пенсии са 300 лв.“, допълни още той.

Симеонов окачестви протестите като агресивни и допълни, че многократно бил отправял покани за срещи с граждани, изразяващи недоволството си от управлението на страната, но не получавал отговор.

- реклама -