Валери Симеонов, ваучери, почивки, полицаи, медицински персонал, ДДС

Валери Симеонов: Опозицията е дребнава, повърхностна и неконструктивна

Ако председателят на комисията, която ще следи как се изразходват държавни средства за преодоляване на COVID-кризата е от БСП, тя може да бъде използвана за чисто политически цели. Това съмнение изрази заместник-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Симеонов изрази несъгласие с тезата на левицата, че опозиционна сила трябва да оглави временната комисия, ако се вземе решение за нейното създаване. „Не сме много съгласни с вашето предложение председател на комисията да бъде от опозицията и то от БСП. По силата на каква логика?”, попита Симеонов от трибуната.

Според него аргументът на лидера на БСП Корнелия Нинова, че такава е европейската практика, е несъстоятелен.

„Дали тази европейска практика може да се приложи към нашата опозиция, българската? Ако мога да направя една обща оценка, аз не виждам нещо европейско в нашата опозиция, която в общи линии е дребнава, повърхностна и неконструктивна. Това е моето мнение за нашата опозиция в българското Народно събрание. Ние три години вече преминаваме от скандал в скандал и това е моделът на опозиционни мислене и поведение на ръководството конкретно на БСП”, каза още Валери Симеонов.

Депутатът от „Обединени патриоти” смята още, че с подобен ход опозицията цели единствено „достъп до медиите”.

- реклама -