Валери Симеонов туризъм приходи туристи

Валери Симеонов: „Обединени патриоти“ не искат експертен кабинет

„Естествено, че за оставката ми не може да става и дума. В камбоджанската революция имаше червени химери, които разстрелваха всеки, който не е съгласен с тях политически. Тези, които виждате по площадите са български вариант на червените химери. Това е нещо като възроден 9-ти септември. Хвърлят яйца, защото нямат калашници. Ако имаха, щяха да трепят. Те са еманация на човешката омраза”. Това заяви пред Нова ТВ Валери Симеонов.

И уточни, че „Обединени патриоти“ не искат експертен кабинет.

„Мисля, че е несъстоятелна идея – за 6 месеца откъде ще намериш експерти, които да са навлезли толкова добре, че да продължим без сътресения”, обясни Симеонов.

Той е категоричен, че темата за оставка на Караянчева не стои на дневен ред, защото тя си върши работата.

„Тя е изключително сериозен политик и човек. Също и изключително обаятелна жена. Съчетание на тези качества се среща рядко в политиката, особено при стойностните политици. С тези думи искам да изразя подкрепата си към нея”, каза Симеонов.

Симеонов не счита, че подалите оставки министри Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов са били хора на ДПС, обаче с този жест за пред обществото били скъсани връзките и ДПС вече почнало да не подкрепя нищо от управляващите в парламента. Според Симеонов, точно Цветан Цветанов бил генератор да се късат връзки между ГЕРБ и ДПС, визирайки темата с назначенията в горските стопанства.

- реклама -