Симеонов Ангелкова Слънчев бряг заведения плаж река Каваците шум

Валери Симеонов: Нямам спор с Ангелкова. Имам спор с хора, които не спазват закона

„Не мога да стоя и да гледам пасивно, как една конструкция застрашава живота на хиляди хора“.

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов по повод подаденият в прокуратурата сигнал срещу Министерството на туризма за законността на заведенията на „Какао бийч“ в Слънчев бряг.

Задължение на всеки български гражданин е да подава сигнал, когато има нарушение на закона. Всеки български гражданин трябва да спазва законите. Не съм подал сигнал срещу Ангелкова, а срещу Министерство на туризма за нарушение в закона.

„Нямам спор с Ангелкова. Имам спор с хора, които не спазват закона“, уточни той.

По думите му министър Нанков е отговорен и той разчита на него да премахне тези незаконни обекти, които са сложени в разрез с правилата и се надява да се демонтират. Той изрази надежда, че това може да се случи още този сезон.

На въпрос дали е разговарял по въпроса с премиера Бойко Борисов, Симеонов каза:

„Имам неговата пълна подкрепа, обсъждали сме всички тези въпроси с него и той също иска да се спазват правилата и законите“, каза лидерът на НФСБ. Той не пропусна да припомни, че тези заведения са собственост на наследници на групировките и държавата трябва да докаже, че не покровителства тези хора.

„Въпросът е не кои са, а дали бизнесът им е законен, а те са заобиколили цял закон (ЗУТ – бел. на ред.) с учтивото съдействие на държавните институции до момента и до някъде на общинските власти. И са изградени сгради, които носят рискове при експлоатацията им и то за хиляди хора“, каза още Симеонов.

Той разкри и подробности за разкритието, което направи преди дни, че над 20 дка от плажа са отклонени за строежа на хотел на Черноморието, за което дори е бил отклонена цяла река. За да може да се направи едно заведение, е отклонена река Хаджийска, което създава огромен екологичен проблем – реката се е превърнала в блато. Той заяви, че са подавани сигнали, но никой не е реагирал.

- реклама -