Валери Симеонов: Няма да влизаме по никакъв начин в коалиция с ДПС

„Не съм показал среден пръст, няма от какво да внимавам и няма от какво да се срамувам“, каза пред Нова ТВ лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той показа в ефир жестът, който е направил вчера и уточни, че подкрепя исканията на ресторантьорите. Жестът му означавал “къде ви е умът”.

Отварянето на  ресторантите, при спазване на мерките, според него, е много по-малко рисково, отколкото отварянето  на училищата.

„Ако отворят незаконно, ресторантите ще бъдат глобени“, заяви той.

Симеонов коментира, че протестното отваряне на ресторантите на 1 февруари ще донесе само напълване на хазната с глоби.

„Трябва да се търси диалог с щаба и министър-председателя”, заяви още той.

Заместник-председателят на Народното събрание смята още, че мерките за бизнеса са неефективни. Като собственик на два хотела с ресторанти, самият той твърди, че не е кандидатствал по никоя мярка за подкрепа от държавата.

„Когато не работи един ресторант, какви 80% ще дадеш на работещите и ще чакаш още 20% от работодателя, като той няма откъде да ги даде”, коментира Симеонов.

Относно новата заповед, с която се въвеждат задължителни PCR-тестовете за идващите у нас чужденци, Валери Симеонов също подкрепи идеята да се правят бързи антигенни тестове, защото са по-евтини и достатъчно точни.

„Няма да влизаме по никакъв начин в коалиция с ДПС“, категорично заяви той. „Не сме коментирали коалиции с много политически сили. До момента само с ВМРО сме разговаряли“, коментира лидерът на НФСБ.

- реклама -