Валери Симеонов не споделя искането на Сидеров за оставка на вътрешния министър – ВИДЕО

Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов не подкрепя искането на своя коалиционен партньор Волен Сидеров за оставка на министъра на вътрешните работи.

Това коментира самия той след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество в Министерския съвет.

„За министър, избран преди седмица, преди няма и десетина дена, за който точно Сидеров се изказа, че бил професионалист сега да му се иска оставката затова, че нещо е станало или не е станало с неговата съпруга не е редно. Знаете аз съм по принцип резервиран към всички прибързани оставки. Не виждам решението на всички проблеми чрез оставки. Повтарям и ще продължавам да го казвам докато съм на този пост, че в България административния потенциал е на изчерпване“, аргументира се Симеонов.

Волен Сидеров настоя за смяна на Младен Маринов след инцидент на пътя с неговата съпруга Деница. Тя е била преследвана от суданец, който се е държал агресивно с нея. Лидерът на „Атака“ заяви, че ще преразгледа позицията си за допълнителните средства предвидени в бюджета за догодина за МВР.

„Аз съм против да се налива милиард в една прогнила система. И ще настоявам от квотата на Обединените патриоти да оглави МВР като министър. Само това може да гарантира че в тази система може да постави някакъв ред“, каза Сидеров в предаването „Европа сутрин“ по ТВ Европа.

Защо нямаше съвет на коалицията, както бе по план?

„Коалиционният съвет не е провален, просто не се състоя. Може да има утре“, коментира още днес вицепремиерът Валери Симеонов. От думите му обаче стана ясно, че той е дошъл за сбирката, която така и не е проведе, без да се обяснят причините.