Валери Симеонов: Не смятам, че стабилността на правителството зависи от моята оставка

Валери Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов не смята, че стабилността на правителството зависи от неговата оставка.

На извънреден брифинг преди минути в Министерския съвет Симеонов призова организаторите на планирания за утре контрапротест в негова защита да не го провеждат.

„Моля, организираният протест в моя подкрепа да не се състои, благодаря на организаторите. Чувствам се достатъчно уверен“, каза вицепремиерът.

„След като снощи се запознах с призивите, които са пуснати в различни медии, както и във Фейсбук, искам много да благодаря на организаторите“, заяви още Симеонов.

„Чувствам се достатъчно уверен и убеден в това, което върша, и не е редно да се опитваме да оказваме каквато и да била форма на натиск на коалиционни партньори или някой друг със средства, които не приемам, а именно средствата на уличния натиск“, заяви още Сименов.

„Аз не вярвам някой да е изненадан, че Сидеров ми иска оставката. При наличие на решение на коалиция „Обединени патриоти“ да ме издигне като шеф, тя трябва да ме свали“, каза още Симеонов.

„Правителството ще продължи да съществува и с моята оставка. Не мисля, че моята фигура е кой знае колко значима, но не мога да приема морални оценки от всякакви посоки – отдолу, отгоре, отлево, отдесно. Имам собствено мнение, държа на него, твърдя, че казвам истината и ще го правя и занапред“, категоричен е Симеонов.

Той коментира, че два сайта са пуснали фалшива информация с изявление на неговия син. „Няма такова, то не отговаря на истината”, подчерта вицепремиерът.