Валери Симеонов вече е депутат: Седна на стола на Сидеров, но няма да го измести от председателското място на Патриотите (ВИДЕО)

Валери Симеонов, закон за шума промени контрол

Не е необходимо Волен Сидеров да се подписва на номинацията на Марияна Николова. Това е заложено в политическото ни споразумение и няма драма. Това каза в парламента лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов.

„Волен Сидеров не гласува, значи не одобрява тази номинация“, заяви той.

От днес Симеонов е депутат и тази сутрин седна на мястото на Сидеров.

Попитан дали „Обединени патриоти“ ще са заедно на евроизборите, Валери Симеонов посочи, че това е работа на трите партии.

На въпрос дали смята да отстрани Волен Сидеров като председател на ПГ на „Обединени патриоти“, Симеонов посочи, че достатъчно е работил със Сидеров.  „Надявам се да работим и за напред“, допълни той, цитиран от Фокус. Попитан дали двамата със Сидеров са разговаряли, той уточни, че разговорите им са били онзи ден в Министерски съвет и са продължили 6 часа.

Той мотивира избора си на заместник с високия професионализъм на Николова.

„Марияна Николова е изключително добре подготвен администратор и професионалист. Това е човекът, който беше в основата на реализацията на всички, бих ги нарекъл действия или успехи. Тя е юристка и подготвяше всяко решение, било то на Министерския съвет, било то като законопрект, било като наредби. Нямате идея в колко възлови и тежки проблеми за държавата е участвала чрез кабинета на вицепремиера. Включително и за чистотата на въздуха и приемането на наредбите за твърдите горива. Всички тежки проблеми, свързани с екологията, които за съжаление все още не са решени. Всички тези въпроси са минавали през Марияна Николова, заяви Симеонов.

„Лични отношения нямам с тази жена и никога не съм имал. Не съм имал и помисъл. Знаете, че в отношенията между двата пола трябва да има някаква химия, а такава няма“, категоричен бе той.

„Сигурността на кабинета не е била под изпитание. За спокойствие не мога да говоря. Там работата винаги е била свързана и с противопоставяне на отделни виждания, отделни схващания, но в крайна сметка пак нещата се решават на заседание на Министерския съвет“, коментира още Симеонов.