нарушител
сн. БГНЕС

Валери Симеонов настоява за термокамери по граничните пунктове с Турция заради коронавируса

„Настояваме на граничните пунктове с Турция да бъдат монтирани термокамери и изолатори заради коронавируса.“ Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов в кулоарите на парламента.

„Всяко денонощие от корона вируса умират по 116 души. Според консултанта на СЗО Айра Лунджини има риск 2/3 от човечеството да бъде заразено с вируса“посочи той и добави, че в Германия има 16 заразени, във Франция 11, във Великобритания – 9, в Италия 3 и в Испания двама.

Според НФСБ е изключително опасно констатирано и на 12 случая на заразени в съседната ни държава Турция.

„Като гранична държава на ЕС настояваме на граничните пунктове с Турция – „Малко Търново“, „Лесово“ и „Капитан Андреево“ да бъдат монтирани термокамери и изолатори и бъде създадена изолация за транспортирането и лечението на хора със симптоми на заболяването“, поиска Симеонов.

Той прогнозира, че наличието на коронавирус в България ще съсипе предстоящия летен туристически сезон, а твърде вероятно това да е и за години напред.

По думите му сегашните мерки не са достатъчни, защото те касаят само летищата.

„Настояваме в Кризисния щаб при премиера да се обсъди този проблем и да се набележат мерки, за да не допуснем по никакъв начин навлизането на това опасно заболяване у нас“, апелира Симеонов и каза, че са готови да предложат и по-крайни мерки като въвеждане на забрана да влизат хора, които идват от държави, където има коронавирус.

- реклама -