НФСБ Бяла Валери Симеонов акция Слънчев бряг заведение проверки контролът

Валери Симеонов: Накрая БСП ще пратят Елена Йончева в затвора, ако продължат да я използват

БСП да не не злоупотребяват с Елена Йончева, накрая ще я пратят в затвора. Това заяви лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов.

По думите му всички средно интелигентни хора смятат, че БСП са хванали един човек, който „неособено разбира какво прави“, визирайки говорителя на БСП Елена Йончева и нейното разследване за Ларгото.

„Повод за нашата декларация е доста грозното изявление на председателя на БСП, поднесено като някаква форма на декларация. Повече от ясно е, че е написана тази сутрин. Изпълнена е с клевети, с квалификации, с пътеписни лозунги тип „Дружество за професни знания Георги Кирков“ от преди 1989 г. Това ниво е унизително и цапа българския парламент“, каза още Симеонов.

Вчера държавата била разтърсена от скандала. Какъв скандал, какво разтърсване?

„Вие наистина ли живеете в реалния свят или във вашата паралелна държава? Къде виждате такъв скандал? Още вчера същия ден беше изнесена информация, че по въпросното забавяне на строителното изпълнение е сезиран съдът, който се очаква да се произнесе на втора инстанция. Какъв е скандалът, изваден е един запис, абсолютно тенденциозно? Като човек, който се занимава с журналистика от 1992 г. не видях началото на записа. Не коментирам дали той е автентичен, или не. Това ще го установят съответните служби, най-вероятно е автентичен“, обясни Симеонов.

Той посочи, че не може да си изгради становище, че става въпрос за скандал, а не за поредна манипулация. „Въпросната журналистка, която действително е спорно доколко е такава, по никакъв начин не може да бъде възприемана като човек, който изнася истински и достоверни факти. Мисля, че в досегашните й действия на всички стана ясно това. На 13 ноември 2017 г. тя публично прожектира и представи своя филм за оградата, в което не присъстваха никаква истина. Само лъжи и внушения“, обърна внимание лидерът на НФСБ.

Симеонов обърна внимание, че преследването на група трафиканти е било провалено заради прибързаните снимки на Елена Йончева. „Да не говорим, че зад кадър остана кой е бил шофьорът на г-жа Йончева – уволнен за корупция, граничен полицай. Извинявайте, на тази журналистка ли да вярваме?“, запита той.

източник: Фокус

- реклама -