Валери Симеонов туризъм приходи туристи

Валери Симеонов: Мярката с по-ниско ДДС се прави във всички развити държави в Европа

„Ако се повиши потреблението на храни, ще се повиши и това на алкохол и фармация. Ресторантьорството – това е браншът, които е буквално унищожен със силова мярка на държавата в името на здравето на нацията. Кому не е ясно това. Всяко действие, което поставя под въпрос баланса на бюджета трябва да се обсъди много вимателно. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в ефира на Нова ТВ.

„Мярката с по-ниско ДДС е насочена към възстановяването на бранша. Същото се прави във всички развити държави в Европа“, каза още той.

Симеонов заяви, че Горанов е един истински патриот на дело и милее за бюджета на държавата истински. „Няма да е добре за държавата на третата година на управление да е сменен успешен финансов министър“, каза още той.

Според него мярката за ДДС-то ще е временна и до края на 2021 години и ще се следят постъпленията, защото данъкът може да се повиши.

Що се отнася до здравната ни система в момента, той заяви: България е много по -добре от САЩ, от Великобритания и от Германия. Ние дори изнасяме защитни облекла. Държавата се е погрижила за всичко най-необходимо.

Ваучерите са вариант за запазване на туристическия бранш.

 

- реклама -