купуване на гласове, Симеонов, избори Валери Симеонов, Закон за хазарта, промени,

Валери Симеонов: Масово се купуват гласове

Законът, който ограничава купуването и продаването на гласове, независимо от всички надписи, не действа на изборите. Купуват се гласове масово.

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов, предаде БГНЕС.

Симеонов проведе среща в парламента с главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов, на която от партията са алармирали за изборни нарушения, на които са се натъкнали на провелите се през май избори за Европейски парламент.

„Най-показателният пример са резултатите за ДПС в Северозападна България“, смята Симеонов. Той коментира, че от партията му са проследили и цялата схема за плащането на гласовете, което се извършва кафенета, магазини или заложни къщи, както и че цялата информация ще бъде предадена на прокуратурата. „Единствената цел и идея е да бъдат взети мерки, които да доведат до ограничаването на купуването и продаване на гласове за местните избори, тъй като при тях това престъпление е най-мащабно“, допълни още лидерът на НФСБ.

В рамките на срещата е било обсъждано и прилагането на Закона за защита от шума в околната среда. От днес министърът на вътрешните работи е упълномощил със своя заповед лицата, които да издават актовете, констативните протоколи и наказателните постановления. „Вече няма пречка полицейските управления от цялата страна да спират озвучаване, да запечатват заведения и да изземват озвучителни уредби на цигански сватби“, заяви Симеонов.

- реклама -