Валери Симеонов: Коалицията запазва своята стабилност (ВИДЕО)

Кадрови промени в кабинета ще бъдат след вота на недоверие

„Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършването на мандата през пролетта следващата година. Най-сериозният въпрос, който трябва да решим, е обсъждането и отхвърлянето на вота на БСП. Единодушно е решено кадровите промени да се правят след преодоляването на вота на недоверие.“ Това заяви Валери Симеонов след коалиционния съвет.

„Вотът няма да мине, но промени ще има“, заяви Красимир Каракачанов.

Депозирани са оставките на тримата министри.

„България е правова държава и ние се движим по правилата. Министрите имат голяма подкрепа и всеки от тях е свършил много“, добави премиерът Бойко Борисов.

„Ще направим огромен ремонт на кабинета. Ако имаме политическа класа, днес трябва да мислим какво ще правим през ноември, декември… В чии ръце ще гръмне кризата даже няма значение, ще пострадат огромни маси. Да не би да е удоволствие да си премиер или министър. Кой от тези на площада е по-опитен от нас?“, попита Борисов.

„Вчера стана ясно по какви сценарии се развиват провокациите на протеста, а не самият протест“, добави министър-председателят.

„Сега не трябва да се раздвояваме на вота трябва да покажем, че управляващата коалиция си има своето мнозинство в парламента. И тогава ако искат опозиционната партия да кажат как виждат минаването през тази икономическа и медицинска криза, която ще се зададе. Христо Иванов с кого ще управлява или само върши черната работа на БСП и ДПС, за да съборят ГЕРБ и да дойдат БСП и ДПС.“, каза още Борисов.

 

- реклама -