хазарта Валери Симеонов, НФСБ, хазарт, контрол
сн. БГНЕС

Валери Симеонов: Хазартът на Васил Божков винаги е бил под чадъра на БСП

„Хазартът на Васил Божков винаги е бил под чадъра на БСП“, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание във връзка с декларацията на БСП в пленарна зала. Симеонов посочи, че изявлението на БСП в пленарна зала е „империята отвръща на удара“. Според него империята е не само БСП, а и ДПС, както и на една националан телевизия.

„Уважаеми колеги, това е част от мащабната битка срещу престъпното организиране и провеждане на хазартните игри в България. Нищо друго. Не става въпрос за лична позиция на г-н Кутев, не става въпрос за позиция на БСП, а за един пореден епизод от битката срещу хазарта на Васил Божков“, каза още Симеонов.

„Припомнете си съвсем наскоро. Миналата седмица бяха гласувани промените в Закона. Кой не го подкрепи – БСП и ДПС. Кадри на БСП, народни представители на БСП, винаги са били на хранилка на Божков“, коментира още лидерът на НФСБ.

По-рано днес депутатът от парламентарната група на „БСП за България“ Антон Кутев заяви, че Валери Симеонов е един от най-сериозните проблеми на българската демокрация.

„Цинизмът, който проявихте към майките на деца с увреждания, не е бил случайна проява на социална неадекватност. Днес заплашвате журналисти. Какво да очакваме до края на мандата? Проблемът, г-н Симеонов, не са медиите. Днес един от най-сериозните проблеми на българската демокрация сте вие“, каза Кутев в декларация от името на групата.

„Във връзка с отправени обвинения в корупция от заместник-председателя на Народното събрание към журналисти от различни медии ние от БСП изразяваме сериозната си загриженост за състоянието на медийната свобода в България. Обвиненията в корупция към публични личности трябва да бъдат надлежно доказвани преди да бъдат отправени, защото в противен случай те се превръщат в клевета“, подчерта социалистът. Според него не могат да се привикват журналисти в прокуратурата, защото това нарушава Конституцията на страната.

 

- реклама -