Валери Симеонов Калиакра среща Елена Йончева снимки ограда граница

Валери Симеонов: Аз като непушач съм подложен на непрекъснат терор

„Пълното ограничение в закритите обществени места беше въведено през 2012 г. от ГЕРБ. Аз като непушач съм подложен на непрекъснат терор. Тютюнопушенето е вредно и то трябва да бъде определено в конкретни места. Забраната остава – разрешаваме само в ресторанти, барове, кафенета и дискотеки. Само в тези места, които са свързани с туризма“, каза по БНТ Валери Симеонов.

За лотарията

„Става въпрос за едно болестно състояние. Това е патологично разстройство – така е определено от Световната здравна организация. Така се внушава, че с търкане на талончета и участие в хазартни игри, можеш да постигнеш всичко в живота. Остава единствено внушението, че късметът си е твой и ти просто трябва да посегнеш да си го вземеш“, коментира Симеонов лотарийните билети. „10% от учениците от 8 до 10 клас го правят всеки ден. На всичко това трябва да се сложи край, защото такова промиване на мозъци няма. Спортният тотализатор в момента е изгубил своите позиции. Той е изместен от частните игри“.

„До края на седмицата ще получа отговор от моите коалиционни партньори от „Патриотите“. Мисля, че каузата за пушенето на закрито е толкова значима, че би трябвало да обедини доста от партиите“, обясни вицепремиерът Валери Симеонов   за промените, които е предложил той в закона за хазарта – да не се излъчват реклами и да не се продават навсякъде талони.

 

 

- реклама -