служби за сигурност Радев президент среща Северна Македония

Валентин Касабов, НФСБ: Увеличаване на правомощията на президента е опасно

„За нас е неприемливо увеличаване на правомощията на президента. Това е опасно”. Това заяви депутатът от НФСБ Валентин Касабов пред Нова ТВ. „Представете си в тази обстановка президентът, който и да е той, с големи правомощия и с манталитета на Радев, какво ще се случи? Гражданска война, ще се лее кръв! Много е опасно”, каза Касабов.

За Румен Радев депутатът от НФС заяви още: „Нашето мнение е, че в момента този човек не е адекватен и не е на мястото си. При него няма диалог, има размахване на пръст”.

„Имаме един президент, който се губи в събитията, в миналото, все още не е изтрил старото тоталитарно мислене. Той си представя, че държавата е тоталитарна казарма. Вдигнал е вместо националния флаг, флагът на черепа и костите. Черепът е ясен, костите е това, което ще се случи, ако недай си Боже“, каза още Касабов. Според него президентът е човек, който е тръгнал срещу светините на българския народ – Шипка, Паметника на Левски. „Той не е опонент, а голямо недоразумение”. , добави Касабов.

„Всяка партия има свое виждане за процесите в държавата. В тези различия се ражда нещо ново. Тепърва предстоят разговори, които ще продължат минимум 2 месеца. Такава е процедурата”. Така Валентин Касабов коментира предложенията на „Обединените патриоти” по въпроса със свикването на Велико народно събрание и нова Конституция.

От днес ГЕРБ започва консултациите с партиите в парламента за свикване на Велико народно събрание и за нова Конституция.

- реклама -