Валенсия - Йънг Бойс
Санти Мина бележи втория си гол в мача

Валенсия взе първа победа в тазгодишната Шампионска лига

Валенсия взе първата си победа в тазгодишното издание на Шампионската лига. Испанският тим се справи с Йънг Бойс с 3:1 на „Местая“. Успехът бе ключов за тима на Марселино, защото запазва шансовете му за място на елиминациите. За целта екипо че трябва да победи Манчестър Юнайтед в последния кръг.

Валенсия започна много офанзивно и настоятелно, което доведе до объркане в швейцарския шампион. Логично още в 14-а минута Санти Мина се разписа за 1:0. Той се възползва от отскочила от гредата топка след удар на Карлос Солер. Гостите обаче постепенно изравниха играта, а после – и резултата. Асале направи 1:1 след бърза атака в 37-а минута.

Домакините обаче не се стреснаха, а скоро пак поведоха. Героите отново бяха като при първия гол. Карлос Солер асистира, а Санти Мина вкара. Това се случи в 42-а минута.

Гол за Валенсия и червен картон за Йънг Бойс

Второто полувреме се разви по сценария на първото. И атаките към вратата на швейцарския тим доведоха до трети гол. Негов автор бе Карлос Солер в 56-а минута. Оттук до края на мача испанците контролираха случващото се на терена. Те допуснаха само още един точен удар, но бяха подпомогнати и от червения картон на Секу Саного. Халфът беше изгонен в 77-а минута.

- реклама -