Валенсия
Снимка: valenciacf.com

Валенсия с 45 000 евро глоба, отмениха картона на Винисиус

Валенсия с 45 000 евро глоба, отмениха картона на Винисиус. Южната трибуна на стадиона на Валенсия ще бъде частично затворена за пет мача. Освен това клубът е глобен с 45 000 евро. Причината – расисткият скандал с Винисуис Жуниор. Клубът има десет дни, ако иска да обжалва.

Вчера седем човека бяха задържани от испанската полиция. Те са обвинени в различни престъпления от омраза срещу бразилеца от Реал Мадрид.

Червеният картон на Винисиус Жуниор, получен във въпросния двубой беше отменен. Това съобщиха от испанската футболна централа.

Винисиус беше изгонен в добавеното време от рефера Рикардо де Бургос Бенгоечеа за удар срещу съперник след спречкване с футболисти на Валенсия. По-рано той стана обект на расистки обиди от страна на запалянковци на стадион „Местая“, което доведе до прекъсването на мача за десетина минути.

„Състезателната комисия на федерацията смята, че оценката на съдията е повлияна от пропускането на общата картина на събитията. Фактът, че той беше лишен от решителна част от фактите, доведе до взетото решения. Реферът не е имал възможност за правилна преценка на случилото се“, се казва в становище на футболната централа.

Мартин Минчев стана шампион на Чехия със Спарта – Flashnews

- реклама -