Вълчо Арабаджиев гаранция дело

Вълчо Арабаджиев остава в ареста

Синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви – Вълчо остава в ареста. Това реше след 5-часово заседание  Спецапелативният съд. Арабаджиев – младши е обвинен за участие в престъпна група за пране на пари, ръководена от родителите му. Определението на съдебния състав беше подписно с особено мнение от един от членовете на състава, но е е окончателно.

Според съдебния състав Вълчо Арабаджиев не е в тежко здравословно състояние.

По-рано днес по време на съдебното заседание зам.-директорът на “Пирогов” проф. Габровски заяви пред съда, че 22-годишният мъж е здрав и може да стои в килия.

Съдът също така прецени, че е налице обосновано предположение за съучастието му в престъпна дейност. Съдиите отбелязаха още, че при по-лека Арабаджиев – син може да се укрие или да попречи на разследването.

Глобиха адвоката на Арабаджиев заради нападки към съда

Адвокатът на Вълчо Арабаджиев – Илиян Василев изведнъж, докато защитаваше клиента си, се обърна към съдия Галя Георгиева с думите “Виждам, че доволно се раздвижихте”. Тя го предупреди да не отправя некоректни нападки срещу прокуратурата и да не се занимава с нейната личност, имайки предвид цялата му пледоария. “Тогава направо ме глобете”, отговори ѝ Василев. Той продължи с провокативни реплики и беше глобен с 200 лв. “Не знам дали ще ми стигнат средствата да довърша пледоарията си”, каза иронично адвокатът.

- реклама -