Вал Килмър

Вал Килмър потвърди, че бил болен от рак

Американският актьор Вал Килмър потвърди информацията, че има онкологично заболяване. Това съобщи списание „Пийпъл“, като публикува разговор на 57-годишната кинозвезда с почитатели.

„Много отдавна Майкъл Дъглас твърди, че сте болен от рак в последен стадий. За какво става дума?“, питат актьора по време на срещата. „Очевидно, той се опитваше да ми помогне по този начин, тъй като пресата се питаше къде съм изчезнал. Аз се лекувах от рак“, отговори Килмър.

Той разясни, че му е било трудно да говори и съответно – да разговаря с журналисти. „Езикът ми подпухваше, въпреки лечението. Гласът ми не звучеше както обикновено. Дори сега хората може да си помислят, че съм болен“, уточни Килмър.

През октомври миналата година американският актьор Майкъл Дъглас, който имаше рак на гърлото и успя да победи болестта, каза на събрали се в Лондон почитатели, че партньорът му от филма „Призрака и Мрака“ (The Ghost and the Darkness, 1996) има „същото като него“ и „положението не е много добро“.

Тази фраза даде повод на киноманите да заподозрат, че Килмър е пред умиране. Тогава Вал побърза да опровергае слуховете.

Килмър се е снимал в над 80 филма. От най-известните му роли са превъплъщението като Джим Морисън от „Дорс“ (The Doors, 1991). Участва още в „Гръмотевично сърце“ (Thunderheart, 1992), „Жега“ (Heat, 1995), „Батман завинаги“ (Batman Forever, 1995), „Островът на д-р Моро“ (The Island of Dr. Moreau, 1996), „Александър“ (Alexander, 2004).

- реклама -