ваксините, деца, коронавирус, експерти
снимка: Unsplash

Ваксинираните ученици у нас вече са над 5%

Процентът на ваксинираните ученици над 12 години също се увеличава и вече е над 5, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Ваксинираните учители у нас вече са над 40 процента. Това е два пъти над средния процент за страната.

Ваксинираният непедагогически персонал в образованието е 30,55 процента, информират от МОН.

Данните за ваксинацията на учителите, учениците и на непедагогическия персонал а публикувани в новия официален канал на Министерството на образованието и науката във Viber, който е с информация за образователни политики и новини.

Ден по-рано след брифинг на служебния министър на образованието Николай Денков стана ясно, че децата, чиито родители не желаят те да бъдат тествани, ще учат онлайн от вкъщи.

„Ако родителите искат да вкарат децата в училище без тестове, ние ще продължим да увеличаваме заболеваемостта по неуправляем начин. Ситуацията е изключително опасна, децата не са имунизирани, а Делта вариантът ги разболява“, подчерта министърът, който посочи, че не му е ясно защо са тези протести на родителите.

А сутринта кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че „тестовете още ги няма, учителите не са информирани какво ги очаква“, и призова тези неща да се изяснят в кратки срокове, защото ще е фатално за децата.

- реклама -