Вадим ТЕЛК с дигиталална експертиза

Вадим ТЕЛК с дигиталална експертиза. Дигитализацията на експертизите в ТЕЛК ще е готова до края на април. С реформата на комисиите ще бъде поставян срок от 7 до 10 дни, в които ще се извършва едно освидетелстване.

До края на месец април от „Информационно обслужване“ ще бъдат готови с дигитализацията на експертизите в ТЕЛК.

Това уверение е получил служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, който изрази надежда, че от началото на месец май новата система ще започне да функционира.

Меджидиев призна, че системата на ТЕЛК не работи добре и затова има нужда от реформиране:

„Силно се надявам, че от началото на месец май ще започнем да функционираме в нова система, много по-бързо ще се извършват експертизите и много по-коректно. Освидетелстването ще се извършва само по документи. Среща лекар-пациент няма да се осъществява“.

Министър Межидиев заяви, че с обединяването на процентите от различните заболявания на едно лице предстоят много преосвидетелствания. С реформата на комисиите ще бъде поставян срок от 7 до 10 дни, в които ще се извършва едно освидетелстване.“Много повече ще бъдат освидетелстващите лекари от съществуващите в момента ТЕЛК комисии. Това ще разтовари системата“.

Вижте още:

- реклама -
error: Съдържанието е защитено