Уисконсин
Снимка: Pixabay

В Уисконсин вече е разрешено и малките деца да имат ловно оръжие

В събота влиза в сила ловен закон в американския щат Уисконсин, който позволява и на деца под 10-годишна възраст да излизат с оръжие в гората.

Новият закон беше подписан през почивните дни от губернатора на щата Скот Уолкър и влиза в сила близо 2 седмици след масовото убийство по време на неделна църковна служба в Тексас.

Десетки американски щати не забраняват на малки деца да ловуват, надзиравани от възрастен. Но на много места на навършили 12-години лица не се позволява да стрелят по едри животни като елени и мечки.

Законът в Уисконсин отменя предишно възрастово ограничение от 10 години и позволява на всяко дете да носи ловно оръжие, ако е придружено от обучен възрастен.

Невръстните ловци ще могат да преследват и едър дивеч със собствено оръжие.

Инициатори на новия закон бяха Националната оръжейна асоциация и Дружеството на ловците на мечки в Уисконсин, които изтъкват, че така ловните традиции ще се предават от поколение на поколение.

Законът влиза в сила в началото на годишния щатски 9-дневен ловен период, когато се позволява в горите да бъдат отстрелвани белоопашат елен, мечка, дива пуйка.

- реклама -