В Тайланд благодариха на Боговете, че са запазили живи момчетата от футболния отбор

Близки на изгубените в пещерата Там Лод момчета, цялото местно население и будистки монаси извършиха специална церемония, на която благодариха на Боговете, че са опазили отбора жив и здрав.

Дузина свински глави, пилета, яйца и плодове бяха разположени пред входа на пещерата

Легендата разказва, че някога в нея се е самоубила красива принцеса, чиито баща наредил на войниците си да убият нейния любим. „Благодарим на ангелите на гората и на тези в пещерата, че са бдели над момчетата ни. И поднасяме извиненията си на принцесата„, разкри детайли от церемонията един от участниците в нея.

Те смятат, че са притеснили нейния дух, като по време на спасителната операция в пещерата са влезли много хора, било е шумно, а на места и осветено.

Изписват от болница 12-те момчета тази седмица

На тях и на треньора им ще бъде предложена психологична помощ, както и ще им бъде препоръчано да избягват медийните интервюта, независимо от големия интерес към техния чудотворен случай.

Отборът носи името „Дивите глигани“, също като футболната им академия. Те влязоха в пещерата Там Луанг в северен Тайланд на 23 юни, за да празнуват рожден ден, но бяха блокирани от придошлите от дъжда води. Отборът беше изваден от пещерата в пълен състав на 10 юли.

Целият свят следеше операцията по спасяването им със затаен дъх.

- реклама -