Европейски избори 2019

В средата на март БСП ще обяви водача на листата си за Европейски избори 2019

Корнелия Нинова събра коалиционния съвет на „БСП за България“. Партньорите обсъдиха предизборната платформа за европейските избори и подготовката на партиите за тях, в това число предизборните щабове по места и членове на секционни комисии, застъпници и наблюдатели.

Това съобщиха от централата на партията.

До 15 март коалицията трябва да определи водача на листата за европейските избори

До тогава по места се провеждат събрания и се издигат кандидатури в БСП. На 22 март изпълнителното бюро на партията ще събира поименни предложения за кандидатите на партньорите от коалиционната и гражданската квота.

На 7 април трябва да е готова и окончателната листа на БСП и коалиция.

„Ние първи излизаме с платформа за тези избори. Традиционно в българската политика това се подценява. Трябва да се опитаме да променим тази практика. Първо да стои въпросът- какво поведение ще имат нашите представители, а след това- кои ще бъдат те. Със създаването на интриги и напрежение около реденето на листата, нашите опоненти отклоняват вниманието от същественото- какви политики ще отстояваме. Важно е да пазим интересите на българите и да работим за промяната в Европа, която ще гарантира бъдещето й като единен съюз, в интерес на европейските граждани, а не на монополи и бюрократи“, заяви по време на срещата лидера Корнелия Нинова.

- реклама -