В средата на март БСП ще обяви водача на листата си за Европейски избори 2019

Европейски избори 2019

Корнелия Нинова събра коалиционния съвет на „БСП за България“. Партньорите обсъдиха предизборната платформа за европейските избори и подготовката на партиите за тях, в това число предизборните щабове по места и членове на секционни комисии, застъпници и наблюдатели.

Това съобщиха от централата на партията.

До 15 март коалицията трябва да определи водача на листата за европейските избори

До тогава по места се провеждат събрания и се издигат кандидатури в БСП. На 22 март изпълнителното бюро на партията ще събира поименни предложения за кандидатите на партньорите от коалиционната и гражданската квота.

На 7 април трябва да е готова и окончателната листа на БСП и коалиция.

„Ние първи излизаме с платформа за тези избори. Традиционно в българската политика това се подценява. Трябва да се опитаме да променим тази практика. Първо да стои въпросът- какво поведение ще имат нашите представители, а след това- кои ще бъдат те. Със създаването на интриги и напрежение около реденето на листата, нашите опоненти отклоняват вниманието от същественото- какви политики ще отстояваме. Важно е да пазим интересите на българите и да работим за промяната в Европа, която ще гарантира бъдещето й като единен съюз, в интерес на европейските граждани, а не на монополи и бюрократи“, заяви по време на срещата лидера Корнелия Нинова.