В София: паркирането в центъра безплатно за празниците

Паркирането в София ще е безплатно за предстоящите празници. Това стана ясно от съобщение на Центъра за градска мобилност.

През идната седмица има общо 5 почивни дни. Денят на труда 1 май е неработен. Празнични дни са и от 3 май до 6 май, когато последният ден на Великден съвпада с Гергьовден.

По случай Деня на труда, Великденските празници и Гергьовден паркирането в „синя“ и „зелена“ зона в София ще бъде безплатно, съобщиха от ЦГМ.

„Зоните за платено паркиране в столицата няма да работят по време на празничните дни – 01, 03, 04, 05 и 06.05.2023 г. Паркирането в тях ще е безплатно“. Това написа центърът, като пожела светли празници на софиянци.

Междувременно от АПИ съобщиха, че ще има промяна на движението през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“. Целта е да се улесни пътуването в предстоящите почивни дни.

За леките автомобили в тунелите ще има по две ленти за движение в посока в дните с интензивен трафик. В пиковите часове ще се ограничи движението на камиони над 12 т по участъка от АМ „Хемус“ в посока Варна

В момента през тръбите за София на двата тунела преминава двупосочно целият трафик. Причината е започналият през ноември миналата година основен ремонт на тръбите за Варна.

 

- реклама -