Валери Симеонов НФСБ коалиция управление

В. Симеонов: Скептичен съм към „разследванията“ на Йончева

„Скептичен съм към „разкритията“ на Елена Йончева. Аз поне не съм попадал на някакво сериозно разкритие. Нещо на което да повярвам. Знаете ли, много лъжи има в нейните приказки“.

Това заяви бившият вицепремиер Валери Симеонов.

Той призна, че случаят с Банов е нов за него и не би могъл да коментира казуса по същество, но отдавна е направил изводите си по отношение на журналистката-депутат.

„Главно от глупостите, които приказваше за оградата. От които нищо не се потвърди. Явно там целта е да се вадят неща едно след друго, да се провеждат някакви атаки – през прокуратура, през медии. Не трябва да се обръща такова внимание докато компетентните органи не проверят. Другото е политическо говорене и брътвежи“, подчерта лидерът на НФСБ.  

„По никакъв начин не мога да приема, че хвърлянето на публични обвинения през медиите трябва да бъде насърчавано и трябва да му бъде обръщано внимание“, смята Симеонов.

Според твърденията на Йончева настоящият министър Боил Банов, в качеството му на зам.-министър на културата през 2016 г., е съдействал за опрощаването на около 700 хиляди лева неустойка на строителна фирма, работила на втори и трети етап на античния културен комплекс „Сердика“.

„Редно би било да се изчакаме да се направи предварителната проверка и ако материалите стават за даване на съд, тогава да ги коментираме“, призова лидерът на НФСБ.

- реклама -