В сезона на вирусите: Как боледуват зодиите

В сезона на вирусите: Как боледуват зодиите.

Овен

Преструват се на здрави 

Когато се разболеят, Овните отчаяно се преструват на здрави. Едва ли ще отидат сами на лекар. По-вероятно е да тръгнат на работа с екзотична чума, отколкото да се озоват в кабинета на терапевт. Те няма да излязат в отпуск по болест дори с температура 39,5.

Овните са истински работохолици, силната кашлица ще отдадат на сезонни алергии,

главоболието – на умора и недоспиване, а за неприятните усещания в стомаха ще хвърлят вината върху вчерашната супа.

Молбите на роднини да посетят лекар или да вземат хапче, за да се отърват от треската, просто ще бъдат игнорирани. Но дори и да посетят терапевт, малко вероятно е да следват неговите указания, тъй като са упорити по природа.

Телец

Завиват се с одеяло

Телците са много чувствителни на тема болести и настинки.

Винаги са предпазливи и не излизат на студа без топла дреха.

Обръщат внимание на всеки, дори незначителен симптом. И ако се почувстват леко отпаднали, ще настояват около тях да се събере лекарски консилиум. Задължително е някой да ги придружи до лекарския кабинет иначе стават раздразнители, чувствайки се пренебрегнати. Оттеглят се в ъгъла още преди да настинат, завиват се с любимото си пухено одеяло, хапват топла супа и се отдават на филмов маратон. Телците обичат комфорта и се възползват от всяко извинение, за да си останат вкъщи. С много здравословни закуски и топли напитки, бързо се връщат на правилния път.

Близнаци

Подхождат артистично

За Близнаците болестта е изкуство.

Техните актьорски спосо бности и творческа визия за света им позволяват да превърнат хремата в отчаяно „задушавам се“.

Това може да ги направи непоносими пациенти,

но не за дълго, защото на втория ден от боледуването се отегчават да подсмърчат с нос и той се възстановява. Преди това е много вероятно да ви докарат до лудост, спорейки за всичко. Вродените актьорски способности им позволяват да превърнат и най-малката драскотина в кървяща рана. Близнаците представят всяка проява на настинка така, сякаш днес е последният ден от живота им. Но щом публиката престане да се поддава на провокациите им, болестта незабавно изчезва.

Рак

Сами се лекуват

Ракът има две здравословни състояния: „Всичко е наред“ и „Мисля, че умирам“.

Вторият вариант може да бъде избегнат, ако скриете медицинската енциклопедия от тях.

Заболяванията им често са подозрителни, защото могат да превърнат и обикновен сърбеж в сериозна болест.

Постоянно се ровят из медицински сайтове в интернет и четат коментари,

поставяйки си сами диагноза. Обичат и да се самолекуват. Дори и при слаба настинка, представителите на този воден елемент ще организират истински драматичен театър. Раците ще купят всички медицински справочници и ще щурмуват интернет с надеждата да разберат какво сериозно заболяване се крие зад 36,8 на термометъра.

Лъв

Искат супа

Лъвовете са изключително чувствителни към здравето си.

Те са тези, които пълнят домашната аптечка,

която е от няколко чекмеджета, с лекарства за предотвратяване на всички болести. Готови са да бъдат преглеждани ежемесечно и само от най-добрите специалисти.

Те ще искат да им носите топла супа, да украсите стаята им с цветя и да им мокрите челото с вода, потопена в златни листа.

Ако бъдат повалени от сезонна хрема или грип, със сигурност няма да пощадят и колегите си. Ще звънят по телефона в офиса на всеки час и няма да позволят на никой в службата да се отпусне. Защото без Лъвовете те просто няма да се справят. За щастие не боледуват често и само за кратък период от време.

Дева

Да живеят билките

Девите не са почитатели на традиционната медицина.

Тяхната тенденция е хомеопатия, диети и билколечение.

Въпросът тук не е в това, че живовлякът наистина лекува бронхит, а в упоритостта, вярата и още повече – характера на най-женствения знак на Зодиака. Като почитатели на алтернативната медицина, те оспорват всяка лекарска препоръка дълго време и търсят алтернатива на предписаните лекарства сред хомеопатията и билковите отвари. Правят подробен график за възстановяване, който  включва точен час на приемане на хапчета, поддържане на хигиена и редовно проветряване на помещението. Ако някой може да победи настинката с добра организация, това са Девите!

Везни

Нищо необичайно

Везните са способни да прихващат вируси, дори когато са в пълна изолация от всички живи същества.

Понякога боледуват по три пъти през зимата, а дори в горещото лятно време могат да легнат с температура от 39.5.

И затова за тях седенето в клиниката е нещо обичайно и не влияе на начина им на живот и на настроението им.

Те винаги имат нужда от баланс и хармония.

Вместо да се фокусират върху симптомите, прекарват времето си в търсене на перфектния баланс между почивка и активност. Може да се разхождат из стаята, носейки цветни възглавници, за да създадат естетически приятна среда за тяхното изцеление. Приемат предложения за масаж или ароматерапия, за да облекчат симптомите си.

Скорпион

Не показват слабост

Болните Скорпиони са много податливи на внушения,

но за щастие се радват на добър естествен имунитет.

От каквото и да се разболеят, те се справят по-добре от другите зодии. Рядко се оплакват от здравето си, но веднага щом пипнат някой вирус, търсят причини за повишената температура и си уговорят среща с всички лекари.

Не пропускат задължителните медицински прегледи и винаги са готови да попълнят комплекта си за първа помощ с ново лекарство, но няма да го пият. За Скорпионите настинката е просто още едно предизвикателство. Те отказват да се предадат и не показват слабост. Скрити зад мистериозната си маска, използват тайните си лечебни методи, за да се възстановят бързо.

Стрелец

Пръскат вируси

Стрелците живеят под мотото „Нямам време да боледувам“, дори ако вече са болни.

Не се занимават с профилактика на болести и не биха напуснали работното си място по собствено желание, дори термометърът да показва 39,9 и по лицето им да се стича струйка пот.

Така че често те са тези, които разпространяват вируси.

Дори ако се разболеят, Стрелците игнорират всички признаци и симптоми, докато не се подобрят. Те търпят главоболие, болки в корема и силна кашлица до последния момент, но няма да излязат в отпуск. Настинката ще бъде само кратко препятствие за тях по пътя към нови приключения. Вместо да лежат, те се преструват, че всичко е наред и планират следващите си пътувания.

Козирог

Весело и с блясък

Козирозите нямат време да се разболяват и не могат да бъдат принудени да си запишат час при лекар.

Винаги са потопени в тревогите си, при всяка болест,

било то настинка, язва или фрактура, просто махат с ръка и казват, че скоро ще мине. А ако се разболеят, те го правят весело и с блясък. В случай, че лекарят каже, че при язва алкохолът е забранен, точно тогава Козирозите изпитват огромно желание за една-две чашки вино, оправдавайки, се че го пият с лечебна цел. И всичко това, защото мразят забраните. Но усещайки, че нещата се влошават, посрещат това предизвикателство сериозно и дисциплинирано. Те незабавно се подлагат на терапия с лекарства, витамини, чайове и топли супи.

Водолей

Проявяват въображение

Водолеите се разболяват и се лекуват компетентно. Основното им оборудване включва диагностичен уред, вграден в мозъка, който практически не прави грешки. Затова те вярват много повече на себе си, отколкото на лекаря. В дома им задължително има комплект за първа помощ, който може да побере две градски аптеки. Но пестеливите Водолеи купуват лекарства за всички болести наведнъж. Техният имунитет не е толкова слаб и повечето от лекарствата често се изхвърлят на боклука. Скучаят, ако трябва да се борят с настинка и вместо да се фокусират върху симптомите, използват въображението си, за да се лекуват. Експериментират с различни домашни лекарства и алтернативни терапии.

Риби

Драматизират и преувеличават

Когато са болни, Рибите са като в добър драматичен филм. Трябва да ги съжалявате и да разберете, че им е по-трудно отколкото на всички останали. Те често се чувстват сякаш всички са ги изоставили. Обичат да ходят на лекар. Но повали ли ги дори обикновен грип или лека кашлица, те си падат по драматизациите. Ако отметката на термометъра показва повече от 37,1, те веднага изпадат в паника и търсят в интернет симптоми на своето неизучено досега заболяване. Свикнали са да бъдат съжалявани и глезени. Дори да имат лека сезонна хрема, изискват максимално внимание, грижи и любов от близките. Рибите посягат към всички възможни лекарства и хомеопатични добавки, за да се излекуват.

- реклама -