метро
сн. БГНЕС

В събота и неделя няма да работи третата линия на метрото

Третата линия на метрото няма да работи този уикенд, съобщиха от столичния Метрополитен.

По трасето ще бъдат тествани 10 влака, а данните от тестовете ще бъдат изпратени в германска лаборатория за издаване на сертификат, който ще даде възможност третата линия да бъде ползвана от пътниците.

Като алтернатива ще се движат автобуси по линията на третия лъч на метрото.

Спирките ще бъдат в непосредствена близост до метростанциите, така че да бъдат сравнително удобни за гражданите.

Временна автобусна линия ще се движи с маршрут: от спирка с код 0079 „АП Земляне“ по ул. „Житница“, връзка с МС „Красно село“, бул. „Гоце Делчев“, наляво по бул. „България“, връзка с МС „България“, бул. „Акад. И. Е. Гешов“, ул. „Св. Г. Софийски“, връзка с МС „Медицински университет“, бул. Прага“, бул. „Ген. Скобелев“ връзка с МС „Национален дворец на културата“, бул. „Васил Левски“ (връщане по бул. „Патриарх Евтимий“), връзка с МС „Св. Патриарх Евтимий“, по ул. „Ген. Гурко“, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, връзка с метростанция „Орлов мост“ и метростанция „Театрална“, по бул. „Мадрид“, бул. „Ботевградско шосе“, по ул. „Александър Екзарх“, ул. „Левски вековен“, по бул. „Владимир Вазов“, връзка с метростанция „Хаджи Димитър“, по ул. „Тодорини кукли“ и по ул. „Александър Екзарх“ по маршрута двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.

На 14 декември, сутринта, ще бъде възстановено редовното движение на участъка от линия 3 на метрото метростанция “Хаджи Димитър” – метростанция “Красно село”.

- реклама -