В Русия продават парашут, с който можете да избягате от небостъргач

Уникалният парашут „Шанс“, с който можете да избягате от небостъргач в случай на пожар или друга аварийна ситуация, се предлага по поръчка и струва около 150 хиляди рубли, казаха за РИА Новости в пресслужбата на холдинга Технодинамика (част от Rostec).

„Парашутите се предлагат по поръчка. За сега само юридически лица могат да закупят „Шанс”, тъй като могат да осигурят контрол върху ползването му. Продажба на частни лица все още не е планирана. Прогнозната цена на парашутната система е 150 хиляди рубли“, се казва в официалното изявление на компанията-производител.

С помощта на „Шанс” дори необучен човек може да скочи безопасно от сграда с височина девет етажа (33 метра).

„Шанс“ е разработен от Московския изследователски институт по парашутизъм. При създаването на парашута са използвани съвременни материали, по-специално плат с ниска въздухопропускливост на базата на полиамидни влакна. В неговия дизайн са въведени редица иновативни решения, които предотвратяват сгъването на парашута при контакт със сградата. В допълнение „Шанс“ автоматично стабилизира положението на тялото на скачащ човек и не изисква умения за скачане с парашут.

- реклама -