Рафаело
сн. БГНЕС

В Рим откриват уникална изложба с картини на Рафаело, посветена на 500 години от смъртта на художника – СНИМКИ

500-годишнината от смъртта на италианския ренесансов майстор Рафаело ще бъде отбелязана с уникална изложба в Рим. Предварителните продажби на билети за експозицията в „Scuderie del Quirinale” вече счупиха всички рекорди.

сн. БГНЕС

Рафаело умира на 37-годишна възраст, но още приживе е признат за артистичен гений.

Той се радва на привилегията да бъде известен само с малкото си име. Почитателите му са го наричали „Божественият”.

сн. БГНЕС

Все още има много неизвестни около внезапната смърт на художника, като повечето свидетелства сочат за причина „мистериозна треска”.

Петстотин години след смъртта му през 1520 г., друга причина за треска – новият коронавирус, може да доведе до отмяна на тази амбициозна изложба в негова чест, след като Италия вече затвори училища и университети.

сн. БГНЕС

Изложбата, която трябва да се проведе от днес до 2 юни, е застрахована за 4 милиарда евро и въпреки това никакви пари не могат да гарантират, че най-голямото огнище на коронавирус извън Азия няма да прекъсне тримесечното арт събитие.

Междувременно над 60 000 билета бяха продадени предварително, което е рекорден брой за музея. Италианските куратори не спестиха нито разходи, нито усилия за организацията на изложбата, като събраха за първи път повече от 120 шедьоври на Рафаело, както и многобройни творби на художници, чието творчество е било повлияно значително от световноизвестния ренесансов художник.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
- реклама -
Flashlight gif 640×90