ЦИК, регистрация, партии, коалиции

В празничния ден: В ЦИК продължава регистрацията на партии и коалиции за изборите на 11 юли

Регистрацията на партии и коалиции за предсрочните парламентарни избори на 11 юли продължава и в празничния ден.

От коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ избраха да подадат своите документи именно на днешния 24 май.

„Решени сме да изпълним целите си в същия формат и със същия ентусиазъм“, заяви председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

„Нарастването на доверието към „Изправи се! Мутри вън!“ предизвиква нашите опоненти да стрелят срещу коалицията, слава Богу с халосни патрони. Ние сме заедно, един печеливш формат няма защо да бъде променян. Ще влезем в парламента с повече депутати и ще продължим целите, които си поставихме – разграждане на мафиотския модел, освобождаване на бизнеса от рекета, свободна пазарна икономика, свобода за гражданите, връщане на демокрацията, съдебна реформа, върховенство на правото, повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, зелени политики“, каза още Мая Манолова.

Очаква се днес да се регистрират и също от новото патриотично обединение на ВМРО, НФСБ и „Воля“, както и „Ляв съюз за чиста и свята република“, чийто секретар е Жан Виденов.

Големите партии от 45-ото Народно събрание – ГЕРБ, Има такъв народ, БСП, ДПС и „Демократична България“ все още не са подали документи.

Крайният срок за регистрацията на партиите и коалициите е 17 часа на 26 май.

На предишните избори участваха 30 партии и коалиции.

- реклама -