В Поморие: бурята срути таван върху жена и мъж

Бурята, разразила се в Поморие вчера, срути таван върху жена и мъж. Общината пострада най-тежко от разразилата се стихия. При нея се е срутил таван на закрит басейн в хотел.

От управата на хотела в Поморие отказаха коментар, но рускинята Рита и мъжът разказаха за ужаса, който са преживели пред БГНЕС.

Те излезли от басейна три минути преди инцидента.

„Когато отидохме видяхме, че е паднал покрива на закрития басейн. Висяха тръби, кабели страшно зрелище. Добре че беше изключено електричеството, защото щеше да пострадат много хора”, разказва Рита Маркова.

Рита е възмутена, че докато с мъжът и тръгват да спасява хората в басейна, персоналът на хотела не реагирал адекватно.

„Всички стояха и снимаха. Имаше достатъчно млади мъже, не пенсионери, работници в хотела, които отговарят за басейна. Те просто стояха и махаха с ръце, във водата имаше жена и мъжът ѝ”, добави Рита

„Вследствие на силния вятър въздуховодите, които вкарват свеж въздух в басейна, поемат част от вятъра, получава се въздушна възглавница и целият таван се откача. И пада върху лежащите хора около басейна и тези, които са в басейна. Късмет, че таванът се пречупва и засяга един, двама човека, другите успяват да избягат, а тези в басейна успяват да излязат”. Това каза кметът на Поморие Иван Алексиев. Той обяви частично бедствено положение в общината.

Най-сериозно е пострадал къмпингът в местността Косата.

Десетина яхти в Поморие са били отнесени от бурята навътре в морето. Съобщено е и за паднал зад борда ветроходец.

„Сформирахме екипи и всички с бързи лодки и с джетове влязохме да го търсим човека, извадих го някъде около Ахелой, жив. Вятърът е бил изключително силен, западен щорм със скорост над 120 км. в час“, разказа кметът на Поморие.

Иначе обстановката в областта започва да се нормализира и към настоящия момент няма основание да се свиква областен кризисен щаб, заяви от областна управа.

Източник: БГНЕС
- реклама -