Пловдив

В Пловдив най-сетне се стреснаха и ще затегнат мерките

Затягаме мерките срещу COVID-19 в Пловдив от утре с решение на Общинския кризисен щаб, съобщи  кметът Здравко Димитров. През последните дни рязко се увеличиха случаите на заразени от коронавирус в Пловдив, а днес началника на оперативния щаб ген. Мутафчийски предупреди, че прогнозата за града не е добра. По думите му главната в Пловдив била пълна с хора, а по улицата работели и магазините.

„Никакви разходки в парковете, по тепетата, край Марица и по велоалеите. Няма да работят никакви търговски обекти, освен за хранителни стоки, аптеките, банковите и застрахователните офиси, за да намалим риска от заразата“, заяви днес Здравко Димитров.

В парковете и на обществените места ще има още по-засилена полицейска охрана, тъй като достъпът и събиране на групи категорично са забранени. В Пловдив няма да вдигат пейки от парковете, градините и пред блоковете, както е разпоредил кметът на Бургас. Но ще се налагат глоби на всички граждани, които нарушават противоепидемичните мерки.

Кметът Здравко Димитров още в петък заяви, че е категорично против търговските обекти по Главната улица на Пловдив да работят.
Според Закона за извънредното положение който наруши, или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването, или директор на регионална здравна инспекция противоепидемични мерки, освен ако деянието съставлява престъпление, се наказва с глоба в размер на 5000 лв.

източник: Фокус

- реклама -