обувки
сн. БГНЕС

В Париж откриха изложба с обувки от знаменития Christian Louboutin

В изложбената зала Palais de la Porte Dorée днес бе открита експозиция, представяща творчеството на знаменития френски дизайнер на обувки Christian Louboutin.

сн. БГНЕС

Той е ключова фигура в света на модата, а изложбата е ретроспекция на 30-те години, в които създава обувките с емблематичните червени подметки.

сн. БГНЕС

Първите си скици Louboutin рисува още на 12 години. Те са били инспирирани именно от архитектурата на сградата, в която е подредена изложбата.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

„Като дете израснах в този район, който не е точно модния център на Париж. Но, тук навремето беше музей на изкуството от Африка и Океания. Освен това тук бе най-големия аквариум във Франция. Обичах да идвам, възхищавах се на всичко. А и тук видях първата рисунка на обувка през живота ми и тя много ме впечатли“, споделя дизайнерът.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

С изложбата Christian Louboutin иска да направи и реверанс към всички хора, с които е работил в своята кариера – от доставчици и производители на кожа и платове, до звездите, благодарение на които е пробил в Меката на модата.

- реклама -