сн. БГНЕС

В памет на Татяна Лолова – излиза специално издание на биографичната й книга

В памет на Татяна Лолова излиза специално издание на биографичната й книга „Дневници и делници“, съобщиха от „Книгомания“.

„Много съм играла… И съм чела интересни текстове на глас пред публика. Актьорът насита няма. Иска още и още! А като спре да иска, значи не е вече актьор, а иска да стане режисьор, да събере група актьорчета и той да им казва какво да правят. Или започва да пише автобиографии. На всеки му се дописа. Писатели много, читателите намаляха“, пише голямата актриса.

сн. БГНЕС

Последно тя сподели с публиката си своите тетрадки и рисунки, които беше пазила толкова много години. Отвори ги, за да си спомня за своя съпруг Светослав Светославов-Славето. Така се роди „Дневници и делници“, под съставителството и редакцията на Георги Тошев, припомнят издателите.

Книгата бе представена през октомври 2019 г. в литературен клуб „Перото“ към НДК, както и в поредица пътувания в страната и чужбина.

Към книгата има и голяма картичка с авторски шарж на самата Татяна Лолова от 19 март 1988 г. Това издание разкрива таланта на актрисата не само на сцената и екрана, а и уменията й да рисува, да прави дизайн на дрехи и кукли, да представи себе си чрез разказите си за колеги, приятели, познати.

- реклама -