САЩ Русия посолство дипломати мерки санкции

В отговор на новите санкции: Русия иска САЩ да намали дипломатите си на 455 човека, забранява ползването на някои имоти

Москва преустановява от 1 август използването от страна на американското посолство на складови помещения в Москва и вила в Сребърен бор.
Също така, персоналът на американското посолство в Москва и на консулствата в Санкт Петербург, Екатерининбург и Владивосток трябва да отговаря като численост на руските дипломати в САЩ. Това означава, че броят на американските дипломати не трябва да надхвърля 455 души.
От Министерството на външните работи напомнят, че снощи Сенатът на САЩ приключи процедурата по гласуването на нови санкции срещу Русия. Москва ще предприеме огледални мерки ако Вашингтон предприеме нови мерки за съкращаване на дипломатическия персонал на Русия в САЩ.
В заявлението на руското външно министерство се казва също, че Москва си остава правото на други ограничителни мерки, които могат да засегнат интересите на Вашингтон.
В края на декември 2016 година, администрацията на Барак Обама въведе санкции към Русия и закри две дипломатически вили в щатите Ню Йорк и Мериленд. Достъпът на персонала в тези комплекси беше забранен.
- реклама -