пасажери, пристигнали, летище, Нидерландия ,коронавирус

В област Хасково тестват по спешност завърнали се от Нидерландия

В спешен порядък в област Хасково тестват пасажери от Нидерландия.

Днес са взети 12 проби за наличие на коронавирусна инфекция от Хасковска област.

Това съобщават от областния кризисен щаб.

8 от пробите са на пасажери от полета, пристигнал от Нидерландия на 1 май, в който е пътувало и семейството от димитровградското село Воден, прието в софийска болница. Все още няма данни за резултатите на 36-годишния мъж и 34-годишната жена, но по преценка на здравните служби, започва изследване на контактните им лица.

Взети са проби и на двете жени, завърнали на същата дата с друг полет от Нидерландия, които казват, че имат положителни PCR-тестове направени там.

Те са в хасковското село Брягово и се прибраха от летището до селото с такси, при положение, че са били предупредени от нидерландските власти да не пътуват.

По преценка на РЗИ са взети проби на още един мъж, както и на дъщерята на 39-годишната жена от Криво поле, която е в тежко състояние със сина си в МБАЛ – Хасково.

Те се завърнаха от Нидерландия на 26 април.

Предстои пробите да бъдат изпратени до лабораторията утре.

Премиерът Бойко Борисов коментира днес и последните полети от Нидерландия, с които се прибраха заразени в Хасковско. По-думите му България не може да откаже на гражданите си да се прибират. Той определи като престъпление, това че двете жени не са казали по-рано, че са заразени.

- реклама -