Всички са полудели по първия в Европа подводен ресторант-ВИДЕО, СНИМКИ

Със сигурност трябва да посетите този ресторант, ако се озовете в Норвегия. Цялата конструкция е 1500 – 2000 тона, но тя може леко да се противопостави на морските стихии и сякаш плува във водата.

View this post on Instagram

Under 📸Bjarne Røyland

A post shared by Under (@underlindesnes) on

 

Този ресторант не е работил дори и половин година, но вече се ползва с огромна популярност.

За него знаят по целия свят, а туристите, посещаващи Норвегия, не могат просто така да си тръгнат, без да посетят подводното заведение.

В какво се крие уникалността на Under. Това е впечатляващ и най-голям в Европа подводен ресторант, който ще ви остави без дъх не само заради невероятната храна.

Ресторантът е наполовина потопен в морето.

View this post on Instagram

Team Under 🌼#underlindesnes

A post shared by Under (@underlindesnes) on

Стените му са дебели около три фута и е наистина уникален, защото няма такъв друг в Европа. Проектът е дело на архитекта Арне Мартинсен.

 

Ресторантът е на три нива. Входната зона е на върха, средната е вътре, както и основното помещение на заведението, от което се откриват невероятни гледки към морските глубини.

Самият ресторант е разчетен на 80-100 посетители и може да им открие гледка към подводните красоти на морето през панорамно стъкло с размери 36×13 фута или 10×4 м.

 

Конструкцията на ресторанта потъва под водата. Първоначално идеята е била цялата постройка да е повдигната през кораб, който да я спуска във водата, но след това архитектите са измислили и друг вариант.

 

Външно ресторантът Under напомня груб правоъгълен перископ, напълно отбят от бетон.

Но не само външният вид е невероятен и неповторим, но и менюто. То е съставено от Елисгаард Педерсън – датски шеф готвач, който създава удивителни блюда и то само от местни продукти.

View this post on Instagram

Ready for under

A post shared by Under (@underlindesnes) on

 

Той използва за приготовление на шедьоврите си треска, лобстър, миди и трюфели, катто и местен вид морски водорасли с неповторим вкус. И това дори не е пълен списък от кулинарните изкушения.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -