В МВР се събра щаб във връзка с усложнената зимна обстановка – ВИДЕО

Вчера беше изключително тежка метеорологична обстановка, имаше обилен снеговалеж, на места придружен със силен вятър. Оценката, която направихме е, че са били изкарани всички възможни снегопочистващи машини и всички възможни полицейски патрули, които работят по организация на движението. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

В МВР се събра щаб във връзка с усложнената зимна обстановка под председателството. На него е направен анализ на ситуацията.

„Имаше и проблемни участъци, те са в следствие основно на водачи на ТИР-ове, които не са се съобразили със забраните, които са наложени в зимни условия с пътни знаци и са навлезли в участъци, които са забранени за движени при снеговалеж. Вследствие на това са аварирали”, обясни вътрешният министър. Наложени са административни наказания и принудителни административни мерки на 30 водачи на такива превозни средства. „Глобите са в размер до 300 лв., 1 месец лишаване от правоуправление на водача, и до 3 месеца принудителна административна мярка по отношение на моторното превозно средство се спира от движение”, посочи Маринов.

„Вчера изпуснахме може би един такъв момент със своевременното уведомяване на всички пътуващи по републиканската пътна мрежа за това, какво се случва по пътя, по който те се намират и какви действия са предприети”, каза регионалният министър Петя Аврамова. Тя посочи, че всички екипи са били ангажирани със своевременни действия по снегопочистване, по обезопасяване и по регулиране на движението. Аврамова припомни, че силният снеговалеж съвпадна с неделния ден, в който има голям трафик по цялата републиканска пътна мрежа и най-вече по магистралите Хемус, Тракия и Струма.

Забавяне на пътно поддържаща фирма в процеса на снегопочистване довело до проблемите на „Струма“. „ Колегите от АПИ ще предприемат действия по санкциониране на фирмата, която се забави и създаде проблеми в снегопочистването“, каза тя.

- реклама -