В Милано сте? Непременно посетете аутлетите!

Аутлетите в Милано примличат ежегодно милиони любители на качествения шопинг

В хитовите търговски обекти на модната столица можете да откриете всевъзможни дрехи и аксесоари, вещи от бита и то на невероятни намаления, които често достигат до 70%. Най-изгодно е пазаруването по време на сезонните разпродажби, но обикновено техните бройки са ограничени.

Serravalle Designer Outlet

Това е огромен комплекс с официалното наименование Designer McArthurGlen. В него влизат 180 магазина, които са разположени под формата на подкова и предлагат дрехи и обувки.

На централния площад на търговския комплекс е разположен фонтан. Около него са магазините с луксозни стоки, както за жени, така и за мъже. Тук може да се пазарува дори с ограничен бюджет.

FoxTown Factory Stores

Това е вторият по големина и значение аутлет. 160 бутика, разположени в три корпуса, предлагат стоки на 250 бранда.

Тъй като е на границата с Швейцария, част от цените са в швейцарски франкове и може да се окаже, че е доста по-скъпо от магазините в страната. Освен това има късо работно време – от 11 до 19 часа.

Fidenza Village Outlet

Намира се между Милано и Болония и представлява традиционно италианско търговско селище с една единствена улица. Домовете бутици разкриват архитектурата на различни епохи. Мястото повече прилича на парк за развлечения, отколкото за пазаруване.

Vicolungo The Style Outlets

Намира се само на 40 км от центъра на Милано и предлага стоки с умерени цени.

Franciacorta Outlet Village

Този аутлет е с претенции за лидерство, като предлага стоки на изключително атрактивни цени. Особено изгодно е по време на разпродажбите. Само магазините за дрехи и обувки са стотици. Отделно има детски магазини, козметика, аксесоари.

Преди да тръгнете на пазар, най-добре е да се запознаете със стоките в сайтовете на търговските обекти, за да спестите време, а и да се възползвате от намаленията.

- реклама -