В Microsoft поискали Гейтс да напусне поради връзка с подчинена

 Съветът на директорите на Microsoft през 2020 г. реши, че Бил Гейтс трябва да напусне борда поради връзка със служителка на корпорацията, която счита за неподходяща, пише „Уол Стрийт Джърнъл”, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията.

Гейтс се оттегли от Microsoft през март 2020 г., три месеца след като бе преизбран за главен изпълнителен директор.

През 2019 г. корпорацията се обърна към адвокатска кантора, за да разследва връзката на Гейтс, след като получи писмо от служителка, в което се твърди, че тя и Гейтс са имали сексуални отношения в продължение на няколко години, твърдят източници.

„През втората половина на 2019 г. Microsoft получи информация, че Бил Гейтс се е опитал да започне интимни отношения със служителка на компанията през 2000 г. Комитетът на управителния съвет прегледа тази информация, докато адвокатска кантора на третата страна помогна да се проведе задълбочено разследване“, заяви пред вестника високопоставен служител на Microsoft.

По време на разследването някои членове на борда решиха, че Гейтс вече не трябва да бъде ръководител на компанията, която той основа. Членовете на управителния съвет се тревожеха, че отношенията на Гейтс с жената са неподходящи и не искаха директорът да бъде замесен в такава ситуация, на фона на добилото популярност по същото време движение MeToo, твърди изданието.

Гейтс подаде оставка, преди съветът на директорите да приключи разследването си, каза източникът.

- реклама -