Македония
сн. БГНЕС

В Македония е постигнато споразумение за сформиране на ново правителство

Лидерът на СДСМ Зоран Заев обяви днес, че е постигнато споразумение за формиране на парламентарно мнозинство, сформиране на ново правителство и разделяне на министерствата с ДСИ.

Заев също обяви, че тяхното споразумение днес трябва да бъде потвърдено от най-висшите органи на партиите, днес и утре. СДСМ, добави Заев, ще представи споразумението на партиите, част от коалицията „Ние можем“, както и на ДПА като бъдещ правителствен партньор.

„Уточнихме и потвърдихме рамката за бъдещо сътрудничество в правителствената коалиция. Беше постигнато коалиционно споразумение между СДСМ и коалицията „Ние можем“ и ДСИ да създадем парламентарно мнозинство, да разпределим отговорностите, състава и принципите на новото правителство с пълен мандат, което в следващите четири години ще работи, посветено на интересите на гражданите и държавата“, каза Заев , който посочи, че ще ръководи правителството през следващите четири години.

Лидерът на СДСМ заяви, че за тях е било особено важно да постигнат бързо споразумение за правителствена коалиция поради необходимостта бързо да заработят на пълни обороти ключовите институции в страната, за да се справят със здравните и всички други предизвикателства, свързани с COVID-19.

- реклама -