В кой град билетът стана 1 стотинка

С билет от 1 стотинка ще се возят жители на Търговище в една от линиите на градския транспорт. До поевтиняването се стигна след като общината сключи договори за извършване на превоз на пътници с 5 фирми за 28 автобусни линии.

По-евтино пътуване

Символичната такса от 1 стотинка е въведена за линия № 11, която се движи в почивните дни и свързва квартал „Запад 3“ с гробищния парк. Досега пътниците са плащали по 1 лев по направлението. Най-масово ползваната линия № 10 също поевтинява драстично – цената на билета вече е 30 стотинки, при досега заплащани 1.20 лв. Същото намаление важи и за линията, която отвежда търговищенци до местността „Парка“. С почти левче по-евтино ще се пътува вече и до Варна – срещу 6,16 лв. при стара цена 7,02 лв.

Увеличение на билетите

Има и поскъпване на билети по някои направления, за които са се явили малко кандидат-превозвачи. Те са към селата Момино, Давидово, Ралица, Голямо Соколово, Здравец, Дългач и Буховци. Най-голямо е увеличението по линията Търговище – Ралица – Голямо Соколово. Новият билет е 2.37 лв. при досегашен 1.11 лв.

 

 

- реклама -