Анджелина Джоли

В клас с Анджелина

Холивудската актриса и носителка на Оскар Анджелина Джоли ще чете лекции в Лондонското училище по икономика в нов магистърски курс за жените, мира и сигурността.

Курсът започва през есента. Анджелина Джоли ще е сред четиримата гост преподаватели, които ще изнасят лекции и ще водят упражнение на студентите. В програмата ще се включи и бившият британски министър на външните работи Уилям Хейг, с когото Джоли работи в кампания срещу сексуалното насилие над жените от 2012 г. насам.

Angelina Jolie-Pitt speak in the BBC Radio Theatre

„Надявам се и други университети да последват този пример, защото е жизнено важно да се увеличат правата на жените и да се сложи край на безнаказаността за престъпления, които засягат най-вече жените, като например сексуалното насилие в зони на конфликт“, посочва актрисата в свое изявление.

Angelina Jolie visits refugees reception area at the port of Piraeus

Анджелина Джоли стана посланик на добра воля към ООН през 2001 г. Тогава тя обяви, че иска да помогне на милионите страдащи хора по света.

„Не смятам, че чувствам различно от останалите. Мисля, че всички искаме справедливост и равенство, искаме шанс за смислен живот“, допълни Джоли.

Актрисата е омъжена за холивудската звезда Брад Пит. Двамата имат 6 деца, част от които осиновени.

- реклама -