В Китай дават пари в брой за доброволно изследване за коронавируса, първи случай във Виена

Град в китайската провинция Хубей, където е епицентърът на епидемията от коронавируса, ще плаща на жителите си по 10 000 юана (1 425,96 долара), ако по своя инициатива съобщят, че имат симптоми на болестта и след тестване тя бъде потвърдена. Това е поредният район, който предлага парична награда, за да насърчи хората доброволно да се изследват за коронавируса.

Едномилионният град Цянцзян, на около 150 километра от град Ухан, е съобщил за общо 197 случая и активизира усилията си, за да осигури изолацията и лечението на заразените.

Първи случай на коронавирус беше потвърден във Виена.

72-годишен мъж е поставен под карантина в една от болниците на австрийската столица. На 25 февруари първите два случая на коронавирус в Австрия бяха регистрирани в провинция Тирол при двама италиански граждани. Те са пристигнали от италианската област Ломбардия, поставени са под карантина, състоянието им е стабилно.

Двама души, заразили се с коронавируса на испанския остров Тенерифе и в Италия, бяха приети в болници в Лондон и Ливърпул.

С това общият брой на заразилите се в Обединеното кралство достигна 15. Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Швейцария достигна четири.

- реклама -