деца

В катастрофиралия руски самолет е имало трима чужденци, малко дете и двама ученици – СНИМКИ, ВИДЕО

Швейцарски гражданин е бил сред пътниците на разбилия се в Подмосковието самолет Ан-148 на Саратовските авиолинии, който излетя от Москва за град Орск в Урал и падна 4 минути по-късно.

Загинали са всички 71 души на борда

По данни на оперативния щаб, който работи на мястото на катастрофата, трима пътници са били чужденци. Сред загиналите има и трима непълнолетни – едно малко дете на пет годинки и двама гимназисти, съобщи кметът на Орск Андрей Адинцов.

В късният следобед днес българското посолство в Москва е получило потвърждение от руските власти, че на борда не е имало българи.

Със специален полет от Орск в Москва ще пристигнат близките на загиналите в катастрофата за разпознаване на жертвите. В момента на летището в Орск в близки на загиналите работят 10 психолози и свещеници.

Самолетът изчезнал от екраните на радарите две минути след излитането си от летище Домодедово.

Списък на пътниците

Данните от сайта flightradar24 показват, че машината рязко е загубила височина, преди да спре да подава информация към летищните власти. По неофициална информация е имало проблем с един от двигателите, възможно е той да се е запалил и да се е разпаднал още във въздуха.

Очевидци в подмосковско село видели как горящия самолет пада от небето

Руски информационни агенции предадоха, че очевидци от село Аргуново в Подмосковието са разказали, че са видели горящ самолет, който пада от небето.

Части от самолета и човешки останки са разпръснати върху обширен район около мястото на катастрофата.

Малко по-късно се появи се информация, че самолета се е сблъскал с хеликоптер на руските пощи. От там обаче заявиха, че имат не разполагат с хеликоптери. Падналият самолет е превозвал малка пощенска пратка и вероятно от там е дошло недоразумението.

От компанията са категорични, че летателния апарат е бил напълно изправен технически. Самолетът е на 7 години. Ан-148-100B е пуснат в експлоатация през 2010- от държавната авиокомпания „Россия“ и изпълнява международни полети, но е спрян за около година заради нарушения. След това той е даден на Саратовските авиолинии, които от тогава го използват за вътрешни курсове.

Самолетът е бил управляван от опитен пилот

От Саратовските авиолинии посочиха, че командир Валерий Губанов е имал над 5 хиляди летателни часа, 2800 от които са били на подобна машина. Той е роден през 1966-та година и е завършил Висшето училище за военна авиация.

С тях работят лекари, психолози и свещеници. За всяка от жертвите ще бъдат изплатени по 2 млн. рубли.

На този етап не се съобщава за екстремални метеорологични условия, така че разследването се насочва основно към грешка на екипажа или внезапно възникнал технически проблем.

Прокуратурата образува наказателно производство за нарушаване на правилата за безопасност и експлоатация на въздушния транспорт.

Открити са били проблеми със смяната на маслото и филтрите на летателния апарат.

Президентът Владимир Путин, който изказа съболезнования на близките нареди незабавното сформиране на комисия, която да разследва причините за падането на самолета.

- реклама -