Карлово, Герджиков, Митева, кампания

В града на Левски проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева откриха предизборната си кампания

И президентската двойка Анастас Герджиков – Невяна Митева откри своята предизборна кампания. Те избраха да го направят в родния град на Васил Левски – Карлово.

Кандидат-президентската двойка, заедно с кмета на града – Емил Кабаиванов, поднесоха цветя пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски, да след това запалиха свещ в храма “Успение на Св. Богородица”.

Карлово, Герджиков, Митева, кампания

Официалната част на церемонията беше открита в народното читалище „Васил Левски – 1861 г.” от емблематичната фолклорна певица Валя Балканска, която е част от Инициативния комитет, издигнал проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева за кандидати за президент и вицепрезидент. Тя изпълни космическата песен “Излел е Дельо Хайдутин”.

Проф. Анастас Герджиков припомни думите на Апостола на свободата Васил Левски:

“За Отечеството работим, байо. Кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все заедно да вървим, ако ще бъдем хора”, и допълни:

“Левски не ни казва, че трябва да си премълчаваме недостатъците и това кой какво е сгрешил. Нека да си ги посочим и да продължим нататък заедно като българи.”.

Карлово, Герджиков, Митева, кампания

„Кандидатирам се, защото вярвам, че президентът трябва да поведе нацията към обединение около обща визия за бъдещето и нов национален идеал, да обедини всички български граждани в името на целта, към която всички да се устремим, на мечтата, за която да работим заедно, на общия успех, който ще направи България мила Родина в сърцата ни, а не на думи“, каза проф. Анастас Герджиков.

Невяна Митева заяви: “Аз съм човек на усилията, систематични и ежедневни, които водят до реализация на моята кауза. Днес моята кауза сте вие. Днес имаме нужда от това – да сме наистина обединени”. Тя не пропусна да отбележи и важността на града-домакин:

“ Град Карлово е част от героичното ни минало, важна част от трудното ни настояще и сигурна част от онова бъдеще, към което се стремим – наистина обединени”.

Народната певица Валя Балканска ги поздрави и пожела на кандидат-президентската двойка успех.
След това проф. Герджиков посети град Раковски, където се срещна с граждани и посети църквата “Пресвето сърце Исусово”.

Утре предизборната обиколка продължава в градовете Асеновград, Казанлък и Стара Загора.

- реклама -