есен, неделя, време, прогноза

В източната половина от страната и планинските райони ще е предимно слънчево

През нощта над Западна и Централна България облачността ще e значителна, в равнините и котловините ще има условия за мъгла, а над Източна ще бъде предимно ясно. Над западната половина от страната видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва, но на места ще се задържа по-често значителна, докато над източната и планинските райони ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, максималните – между 8° и 13°. Атмосферното налягане бавно ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за ноември.

Над Черноморието ще е преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 10°-11°. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 8°.

През следващите дни до края на седмицата в планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток, в нощните часове ще стихва. В низините и котловините сутрин ще се образува мъгла или ниска облачност, по-дълго ще се задържа в западната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Минималните температури ще са близки до 0°, по-високи по Черноморието – до 6°-7°, а максималните – между 10° и 15°, по-ниски ще остават в районите с трайна мъгла.

- реклама -